Pindasoep van Anni
Ik ben van flikker in de pan, proef, voeg toe komp wel goe...dus hoeveelheden: géén idee!
Mengen, proeven, scheppie erbij, proeven, scheutje erbij, proeven....
Hou er rekening mee dat t soepie kan aanbranden, dus laag vuurtje, roeren en erbij blijven zo lang t op t vuur staat. Ik vind um t lekkerst als ie tussen saus en soepie inzit, de groenten nog knapperig zijn en met lekker veel groenten. Meer kauwen dan slurpen.
Emmer Pindakaas met stukkies
Emmer Wyko Satésaus die je nog mot aanlengen
Flessie Sriracha van Flying Goose of Go-Tan
Blik Kokosmelk of 2
5 spice van Mee Chun
Seroendeng van Kokki Djawa
Ketjap Asin (Zout) absoluut géén zoet
Limoensap (al dan niet uit een flessie maakt het wat lichter maar ook iets zouter)
Taugé
Stuk verse gember (geraspt)
Lading Aziatische Wok- of Roerbakgroenten (Hollands is oké, Provencaals een NoNo)
Maggi Kub d'or blokjes (100% plantaardig)
Klein zakkie ongezouten pinda's
*Tot zover vegan/vegetarisch, voor de alleseter variant voeg toe:
Kipfilet
Ei
Taugé
Stuk verse gember (geraspt)
Lading Aziatische Wok- of Roerbakgroenten (Hollands is oké, Provencaals een NoNo)
Maggi Kub d'or blokjes (100% plantaardig)
Klein zakkie ongezouten pinda's
*Tot zover vegan/vegetarisch, voor de alleseter variant voeg toe:
Kipfilet
Ei
Kippenbouillon
(optioneel, als je een wat dunner soepie hebt: gekookte mie of rijst opt eind erdoor en sowieso CassaveChips of Kroepoek erbij)
Ik gaar de kip op laag vuur (max 5 minuten, niet koken) in een sterk mengsel van Maggi & Kippenbouillonblok, nét onder water.
Filet eruit vissen, ff laten afkoelen en aan stukken scheuren.
Bouillon bewaren voor smaakmaker bij de pindaprut.
Kook 1 ei per persoon, snij door midden en leg op bodem van de soepkom.
Pannetje op laag vuur, verdun de pindakaas, satesaus en blik(ken) kokosmelk dmv toevoeging van water tot gewenste dikte.
Rasp een flink stuk gember boven de pan (schillen niet nodig) De gember geeft een warmere smaak aant soepie
Sriracha, 5 spice, seroendeng, pinda's, ketjap Asin, limoensap & bouillon mengen tot t jouw smaak heeft.
Proeven Proeven Proeven.
Als de soep naar smaak is en lekker bubbelt mag de groenten erin, vuur laag/uit en na een minuut of 5, 6, 7 is de groente beetgaar, proeven, proeven, proeven, taugé erin en opscheppen maar.
(optioneel, als je een wat dunner soepie hebt: gekookte mie of rijst opt eind erdoor en sowieso CassaveChips of Kroepoek erbij)
Ik gaar de kip op laag vuur (max 5 minuten, niet koken) in een sterk mengsel van Maggi & Kippenbouillonblok, nét onder water.
Filet eruit vissen, ff laten afkoelen en aan stukken scheuren.
Bouillon bewaren voor smaakmaker bij de pindaprut.
Kook 1 ei per persoon, snij door midden en leg op bodem van de soepkom.
Pannetje op laag vuur, verdun de pindakaas, satesaus en blik(ken) kokosmelk dmv toevoeging van water tot gewenste dikte.
Rasp een flink stuk gember boven de pan (schillen niet nodig) De gember geeft een warmere smaak aant soepie
Sriracha, 5 spice, seroendeng, pinda's, ketjap Asin, limoensap & bouillon mengen tot t jouw smaak heeft.
Proeven Proeven Proeven.
Als de soep naar smaak is en lekker bubbelt mag de groenten erin, vuur laag/uit en na een minuut of 5, 6, 7 is de groente beetgaar, proeven, proeven, proeven, taugé erin en opscheppen maar.
Reacties
Een reactie posten