...dan kom ik dit tegen bij mijn herinneringen op FB... met de opmerking van mijn stapvriendin uit de vorige eeuw 'weet je nog?'
Jááááá!!! Dat was zo'n beetje één van de eerste taarten die ik maakte..klinkt als heul wat maar mijn taartkunstje bestaat uit: cake, monchou(vorige eeuw), appeltaart, soesjes en notentaart... verder kom ik niet hoor...
Lemoncake/cheesecake-achtig iets staat nog wel op de verlanglijst om te maken want dat vind ik toch wel zo geweldig lekker!
Oh én Bossche Bollen...oeh! Maak me gek! Kom niet an met die zooi uit de supermarkt of zo'n ding van een bakkergigant want die blieft Anni niet. Ik denk dat ik die van Vreugdenhil uit Maasdijk of één van vd Vrande uit 010 wel oké vind, dat zal dan een moorkop zijn maar dat benne bakkerts goedgekeurd door de Nederlandse HuisvrouwVereniging BabblAnni.
De beste manier voor Anni om zo'n bol naar binnen te werken is in zo min mogelijk happen... 3, max 4 happen, giecheltje helemaal vol gepropt, slagroom achter oren, op kin en onder neus, klauwtjes vol choco en slagroom... géén idee waarom ik nog geen verkering heb of een uitnodiging heb ontvangen van 'Soes'tdijk.
Tís jammer dat ik zo'n BosscheBolBacchanaal nooit meer zal ervaren want na mijn maagverkleining zit ik tegenwoordig vol na een chocosoesje...
Maar geloof me en ga het voor de lol eens uitproberen met je klein(e)kinderen... wedstrijdje Bossche bollen eten, succes gegarandeerd!
Afijn het gaat weer over eten en ik ga weer alle kanten op... ik was gebleven bij:
Ik kan met taart wat minder 'beetje van dit, beetje van dat, proeven...etc' Ja dat proeven gaat goed hoor, no worries! voor je t weet zit het hele taartbeslag in 1 cupcake vormpje en lig ik door een overdosis koolhydraten 3 dagen gevloerd.
Dus ook een beetje zelfbescherming want leuk hoor visite en taartjes bakken maar zij verdwijnen en ik blijf achter met een halve taart.... en die ken je niet wegdonderen, nope!...die moet ópperpop, jép! *burp*
Ik probeer weleens een appeltaart op een terrasje, want geen mens die met mij gezien wil worden als ik in een Bol duik en je mot toch wat vrienden overhouden, tóch?
Dan staat er op zo'n schoolbord in sierlijke letters 'warme homemade appeltaart of die van Dudok.... zó godsgruwelijk lekker ook... zolang ze vers zijn en niet eerst in een vrieskist hebben gelegen..gadverdegadver...dan ken je t ff in de ping! of oven zetten maar die glazige appels beloven dan al 1 grote natte bende van binnen... dan ken ut homemade of van Dudok zijn maar Anni bedankt tegenwoordig.
Ging ik ergens wel naar toe met dit verhaal? Dak ut ff niet meer weet...
Oh Monchou... nou hierboven t recept uit de vorige eeuw...dat was ook de laatste keer dat ik t maakte... goed lezen hé 'de laatste keer' niet de eerste én de laatste keer... ik heb zo'n ding heel wat keren bij deze en gene naar binnen moeten schuiven...en zelf gemaakt, toendertijd was dat helemaal hot zo'n kouwe taart.
Hallo Babbi wat denk je van Winkelman Freriksplaats mmmmmm.Alleen een beetje duuur
BeantwoordenVerwijderenMwah, vroeger wel maar ben om (mij inmiddels) onduidelijke reden afgehaakt. Ik rij wel naar Maasdijk, als het écht lekker is dan mag t ook wat meer kosten 🤗
Verwijderen