Je mot dit niet 3x per week eten want dan wil je nooit meer op de weegschaal.
Anni dr prakkies benne niet allemaal even slank & verantwoord maar wel vers & lekker
Dit recept begon als een vega recept... maar dat houdt geen stand met deze carnivoor...dus voor Anni toch nog wat spekkies erdoor. Gebruik in hemelsnaam de gerookte spekreepjes want die geven smaak aan je prak wat een draai zout niet kan vervangen.
Vind je de prak uiteindelijk 'te zwaar' van smaak... kun je er makkelijk voor de broodnodige vetten nog ff een kwakkie creme fraiche erdoor doen... t wordt wat zwaarder maar ook lichter van smaak.... of wat mosterd kan ook geen kwaad.
Ik ga geen hoeveelheden geven dat mag je zelf uitzoeken. 'Ze' zeggen 2x zoveel arepuls als andijvie. Ik ben er inmiddels achter dat de gegeven hoeveelheden bij recepten gewoonweg een kwestie van smaak is.
En als er een verpakking 125 gram is en 150 gram vereist het recept dan ga ik echt niet voor die extra 25 gram een extra pak kopen. Nope, gekke Beppie nie.
Buiten dat... ik strooi wat int schaaltje, proef, voeg nog wat toe etc...
Dus dat geldt ook voor deze ingrediënten...doe ff rustig an, beter later nog wat toevoegen dan een te zoute hap...de gerookte spek voegt in principe genoeg zout toe.
Anni is wel fan van Calnort...het voegt een jussmaak toe zonder de extra waterige vettigheid. Water haalt weer smaak weg en dan gaat mijn voorkeur uit naar de droge Calnort met een scheut melk.
Boodschappenlijssie:
Arepuls (of bloemkool voor een koolhydraat armere versie)
Andijvie
Gerookte spekblokkies/reepjes
Brie of Camembert
Walnoten
Melk
Calnort Rund (bouillonpoeder, te koop bij Turk)
Zwarte Peper uit de molen
Witte Peper gewoon uit t bussie
Wat dan?
Arepuls zónder zout koken! De Calnort & Spek zou voldoende moeten zijn.
Andijvie snijden...óf zakkie gesneden andijvie openen, wel zo makkelijk.
Bak het gerookt spek knapperig in droge pan, geen extra vet
Spek uit de pan, scheut melk in de spekpan om de schraapsels van het spek los te weken en mengen met de gekookte aardappelen.
Mix alle ingrediënten beginnend met de aardappelen, Calnort, zwarte & witte peper, spek, walnoten en als laatste de rauwe andijvie.
Maak er een smeuïg prakkie van.
Prakkie is wat afgekoeld door rauwe andijvie dus...schuif de schaal nog even in de ping! of afgedekt, in het midden van de oven, 10-15 minuten op 200°
Reacties
Een reactie posten