Recept van mijn moeder, ik weet niet beter, ben er mee opgegroeid maar als ik zeg: "ooooo Krootjes! lekker met een klodder slasaus!"
dan zie ik iedereen wit wegtrekken.... en het is toch zó lekker! Maar dan mot je wel ff zelf die krootjes raspen...eerst voorgekookte krootjes kopen natuurlijk. Bij de groentenjuwelier...já je hebt van die voorverpakte vaccuum getrokken krootjes maar die ben in mijn wereld niet te vreten.
Je kunt natuurlijk ook verse krootjes zelf koken maar de keer dat ik dat probeerde was geen succes dus hobbel ik naar de groentenboer voor de lekkerste krootjes.
Dus...voor de mensen die een gokkie durven wagen.... ik hoor graag wat je ervan vind
Arepuls grof prakken alles door mekaar mengen...klaar!
dan zie ik iedereen wit wegtrekken.... en het is toch zó lekker! Maar dan mot je wel ff zelf die krootjes raspen...eerst voorgekookte krootjes kopen natuurlijk. Bij de groentenjuwelier...já je hebt van die voorverpakte vaccuum getrokken krootjes maar die ben in mijn wereld niet te vreten.
Je kunt natuurlijk ook verse krootjes zelf koken maar de keer dat ik dat probeerde was geen succes dus hobbel ik naar de groentenboer voor de lekkerste krootjes.
Dus...voor de mensen die een gokkie durven wagen.... ik hoor graag wat je ervan vind
- Wat mot erin?
- 500 gr Voorgekookte Krootjes, grof geraspt (geen blokjes of reepjes)
- 500 gr Arepuls
- 1 Uitje, kleintje of halve middelmaat
- Scheut Azijn
- Witte Peper
- 250 gr Ontbijtspek of spekblokjes
- Fles Slasaus ...voor de vorm: 2 a 3 eetlepels (maar kwak er maar gerust wat meer in, ik hou van roze)
- Hoe dan?
- Arepuls gaar koken
- Uitje heul fijn snijden
- Spek bakken, in eigen vet tot gewenste knapperigheid
- Krootjes raspen in de ovenschaal op de grove rasp, scheut azijn, slasaus en peper erbij, deksel erop en opwarmen in de ping!
Arepuls grof prakken alles door mekaar mengen...klaar!
Reacties
Een reactie posten